Új jelszó kérése
 

TÁSKÁK INNEN-ONNANTÁSKA ÁLOM - ÁLOMTÁSKA

Készülj az őszre!

A legnagyobb szezonális akciókat a webáruházak rendszerint az aktuális szezon végén rendezik meg, a trendtaska.hu táska webshop azonban nem szezonvégekhez köti az akcióit, hanem folyamatosan és szinte valamennyi termékére jelentős kedvezményt biztosít. Őszi táska és hátizsák kollekcióinkat megtekintve láthatod, milyen sokféle táska stílusirányzat közül válogathatsz. Női táskáink közül az idén ősszel elsősorban a minőségi valódi bőrtáskák, a divatos műbőr táskák és a női vászontáskák jutnak szerephez. A trendtaska webshop egyéni arculata, a mai divatnak megfelelő szemlélete sokakat segíthet a táskapiacon eligazodásban. Női és férfi táskáink a legújabb trendeknek is megfelelnek és praktikusak. Az őszre felkészülés, az évszakváltás nem ritkán táskaváltással, új táska vagy hátizsák beszerzésével jár együtt. Tekints meg kínálatunkat, és ha néha-néha egy-egy luxus darabra bukkansz, olyasmire, amiről régóta álmodoztál, ne sokat töprengj, addig vedd meg, amíg van belőle! Vásárolj kényelmesen, használd ki a webshop-vásárlás előnyeit!

Forrás:
Szerző: Czakó Emese 

NŐI TÁSKÁK 


A táska a régi időktől kezdve alapvető kiegészítője a nők és a férfiak öltözékének is, azonban a szónak nem abban az értelmében, ahogyan ma gondolunk rá. A táska a modern ember kelléke, aki mozgásban van, és vannak olyan fontos és hasznos tárgyai, amelyek mindig vele kell hogy legyenek.

A ma is használatos kézitáska tehát viszonylag új találmány, a retikül elődje csak a 19. század második felében jelent meg. A középkorban a táska csakis használati tárgyként funkcionált, és az övön vagy a deréktájra erősített szíjon viselték. A 16. században jelent meg az úgynevezett chatelaine, egy olyan hurok, ame­lyen láncokra szerelve mindenféle kiegészítő hord­ható volt, például a kulcsok, az óra, egy kés hüvelye vagy a varráshoz szükséges kellékek. Mivel a chatelaine a legkülönlegesebb anyagokból is készülhetett, ez már nemcsak praktikus eszköz, de státuszszimbólum is lett. A 16. századtól kezdve a chatelaine folyamatosan változott stílusában és funkciójában is, és csak a 20. század elején váltotta fel véglegesen a kézitáska.

A 17., 18. és 19. század legnagyobb részében az öltözékek olyan sok rétegből álltak, hogy egy-két nagyobb zseb is észrevétlenül elfért bennük. A zse­bek általában az alsószoknyában voltak, és szim­metrikusan helyezkedtek el a csípő tájékán. Ezek a jól kihasználható, diszkrét bevarrások egészen a 19. századig töretlen népszerűségnek örvendtek, és lehe­tővé tették, hogy viselőjük táska nélkül is boldoguljon. A 18. században, részben Pompeji felfedezése miatt minden, ami kapcsolatba hozható volt az ókori görög vagy római világgal, népszerűvé vált. A század végére teljesen megváltozott a divat természete. A 19. szá­zadra a ruhák egyszerűbbé váltak, a derék magasabbra került. A vékony anyagok és a szűkebb szabásvonalak miatt többé nem volt hely ezeknek a trükkös zsebek­nek, így azok tartalmai átkerültek a kézitáskába. A retikülnek az volt a legnagyobb újszerűsége, hogy bár a kézben hordták, de egy zsinóron vagy láncon lógatva- míg azelőtt, a 19. század első évtizedeiben még csakis a kézben hordott változat létezett. Leggyakrab­ban marha-, kígyó- vagy krokodilbőrből készült, de volt, hogy hímzett bársony, gyöngyözött selyem, a valódi ezüst vagy a bőrt utánzó műanyag szolgált alap- anyagául. A nők sokszor maguknak varrták meg eze­ket a darabokat, saját stílusuk és igényeik szerint. Az ipari forradalom számos új gyártási eljárást hozott magával, ami a táskakészítésben is egészen új lehetősé­geket nyitott. Megjelent a papírmasé, a vas és a vágott acél, melyeket kiválóan tudták hasznosítani a táskaké­szítés során. Az utazás népszerűsödésével divatba jöt­tek a modern utazótáskák is. A vonaton használatos táskák váltak a ma is népszerű közepes vagy nagymé­retű kézitáskák elődjeivé, amelyek a társas összejövete­lek vagy például a bevásárlás alapkellékei is lettek. A 20. században a táska mint használati és divattárgy hatalmas változáson ment keresztül, többek között a művészeti trendek gyors változásainak és a női eman­cipációnak köszönhetően. Mivel a nők egyre inkább részt vettek a munkában, és sokkal mobilisabbá váltak, az általuk használt táskával szemben támasztott igé­nyeik is megváltoztak. Megjelentek az irodában hasz­nálatos irattartók, a nappali, nagyobb méretű bőr ­vagy műanyag táskák, valamint az elegáns alkalmi darabok.


NŐI TÁSKA – NŐI TÁSKÁK - női kézitáskák – trendtaska.hu


A nők szíve hevesebben ver, ha meglátnak egy gyönyörű női táskát. A női kézitáskák széles választéka valóban zavarba ejtő. Rövid pántos, esetleg vállpántos legyen-e az új szerzemény. Ha jobban szereted kézben hordani, akkor mindenképp a rövid pántos a jó választás, de ha vállon vagy felváltva szeretnéd hordani, akkor a levehető vállpántos a neked való kézitáska. Mostanában ismét divatossá váltak ismét a lakktáskák. Lepd meg magad egy új női táskával! Válogass kedvedre kínálatunkból!

Webáruház készítés